Tika Turke rinovon klasat parashkollore në shkollën “Musa Zajmi” në Gjilan

Kryetari i Komunës së Gjilanit Lutfi Haziri dhe ambasadori i Turqisë në Kosovë Çagrı Sakar kanë inauguruar projektin e renovimit të klasave parashkollore në shkollën fillore “Musa Zajmi”, të cilat janë bërë me donacion nga organizata shtetërore turke “Tika”.

“E falënderoj ambasadorin Çagrı Sakar për mbështetjen e tij dhe të shtetit turk ndaj Gjilanit në bujqësi dhe në arsim, sikurse edhe në ndërtimin e partneritetit që Gjilani e ka me Bursan tash e 10 vite. Faleminderit Turqisë edhe për prezencën ushtarake”.

“Kjo mbështetje dhe solidaritet në renovimin e klasave parashkollore do të thotë shumë sepse fëmijët nuk kanë dallime në etni. Ne i garantojmë mësim në gjuhët amtare dhe integrim të plotë në shoqëri, në institucione dhe në jetën publike në Gjilan”, ka thënë Haziri.

Ambasadori i Turqisë në Kosovë, Çakri Sakar, pasi e falënderoi kryetarin Lutfi Haziri për mbështetjen në realizimin e këtij projekti, tha se ky investim në renovimin e klasave parashkollore është i bindur se do të ndikojë tek fëmijët që të marrin arsimim të mirë dhe cilësor.

“Ky projekt është vulë e miqësisë historike mes popullit të Kosovës dhe atij të Turqisë. Në këtë shkollë, fëmijët e komunitetit shqiptarë dhe komunitetit turk, janë duke mësuar, duke lujatur dhe duke u rritur së bashku. Do të vazhdojmë ta mbështesim Kosovën edhe në të ardhmen”.

Falënderim për këtë investim në shkollën “Musa Zajmi” pati edhe drejtori i këtij institucioni Ramadan Dermaku.