Tharja e enëve me pecetë të njëjtë nxit helmimin

Herën tjetër që ju i thani enët tuaja, sigurohuni që të përdorni një pecetë të freskët çaji.

Përsëritja e përdorimit të një të tille të vjetër mund të ndihmojë në përhapjen e helmimit me ushqim, paralajmërojnë studiuesit, njofton Klan Kosova.

Shkencëtarët gjetën gjysmën e peshqirëve që analizuan bakteret e përmbajtura si E. coli – me materiale të lagështa ose të lagëshme që nxitnin numrin e tyre.

Ekspertët zbuluan se çështja ishte më e keqja mes familjeve të mëdha, ngrënësve të mishit dhe atyre që përdorin peshqir për qëllime të shumëfishta siç janë pastrimi i enëve, tharja e duarve, mbajtja e artikujve të nxehtë dhe pastrimi i sipërfaqeve, njofton Klan Kosova.

SHPËRNDAJE