Supermeni i Kanadasë! (Video)

Kjo!

Kjo është historia e djalit jashtëzakonisht të sjellshëm dhe të suksesshëm Jim Estill.

Motoja e tij e jetës “Bëje gjënë e duhur” është kaq e thjeshtë, por aq e fuqishme.

Kanadaja është një nga 3 vendet në botë që lejojnë qytetarët privatë të marrin masa dhe të sjellin emigrantë në vendin e tyre nëse dëshirojnë.

Dhe në Kanada, nuk ka mungesë të supermenëve dhe supergrave që duan t’u japin refugjatëve një jetë të re.

Mesatarisht, kushton $ 30,000 për të sponsorizuar një familje prej 4-5 vjeç për një vit. Ju nuk duhet të jeni një milioner për ta bërë këtë. Grupet prej 10 vetash mund të fusin në dhe të sponsorizojnë një familje për sa më pak se 3.000 dollarë secila.

Por, para se të mendoni se kjo është zgjidhja për të gjitha problemet tona, është ende e komplikuar.

Secili refugjat duhet të ketë një numër të UNHCR-së dhe të kalojë kontrollin shëndetësor dhe të sigurisë. Ka miliona njerëz që presin në linjë, dhe ka vende të kufizuara në Kanada për këtë lloj sponsorizimi. Dhe pjesa më e vështirë nuk janë paratë, është pjesa e rindërtimit dhe integrimit.

Imigracioni është i komplikuar dhe ky nuk është imazhi i plotë, por mesazhi është i qartë:

Nëse do të kishte më shumë vende si Kanadaja,

nëse do të ishin më shumë njerëz si Jim,

bota me të vërtetë do të ishte një vend më i mirë.

VIDEO – NAS DAILY /Mesazhi/