Statistikat: Ja sa arrijnë të kursejnë “gjysmëmilionerët” (Foto)

A e keni menduar sa duhet punuar, e rrjedhimisht fituar në një shtet më të zhvilluar se Kosova për të arritur të bëheni gjysmëmilioner?

Ja që sipas llogaritjeve të Bloomberg, kompanisë së specializuar për financa, i bie që një cift i cili fiton 500.000 dollarë të ardhura vjetore, kursen shumë pak nga këto të ardhura.

Si shembull i kësaj llogaritjeje është marrë një cift i posedon shtëpi për të cilën paguan kredi, paguan taksat, paguan fatura universiteti, posedon dy makina si dhe shkon tre herë në vit në pushime.

Llogaritjet janë si në vijim:

Të ardhurat neto: 500.000 dollare

Parate e afatizuara: 36.000

Taksat (perfshire tatimi ne prone) 205.600

Pagesa e kredise 60.000

Pagesat e kolegjit 32.000

Tre pushime në vit 18.000

Pagesa për vetura (BMX X5, Toyota Land Cruiser) 9.600

Bamirësi 18.000

Të ndryshme 10.000

Shpenzime të tjera 103,500

Ja cfare mbetet 7.300

/Mesazhi/