Sony së shpejti me një telefon të ri, ja detajet

Sipas mediave japoneze, Sony është në përgatitje të telefonit të tij të ardhshëm premium, i cili do të implementojë pasardhësin e procesorëve Snapdragon 855 dhe 855+.

Dëshmia e parë e këtij çipi u shfaq në një server të shpërndarjes firmware të Sony, njofton lajmi.net.

Çipi ka një model të brendshëm të modelit SM8250, dhe besohet se është një Snapdragon 865.

Ekzistojnë gjithashtu zëra se çipi mund të vijë në dy variante – me një modem të integruar 5G dhe variante me lidhje 4G.

Do të kishte kuptim që Qualcomm të lëshojë të dy versionet e çipit të tij të ardhshëm premium, pasi teknologjia 5G është ende e re në treg dhe jo të gjithë prodhuesit dëshirojnë të investojnë burime shtesë për ta zbatuar në pajisjet e tyre.

Në këtë kohë është e panjohur nëse Sony planifikon të ofrojë telefonin e tij të ardhshëm premium në të dy variantet.

Telefoni mund të zbulohet gjatë Kongresit të ardhshëm Botëror Mobile në Barcelona.