Si do të ishte bota pa muslimanët?

Terrorizmi nuk lidhet me myslimanët domosdoshmërisht dhe ky perceptim i gabuar duhet të zhduket.

Por pyetjes së mësipërme i jep përgjigje më së miri kjo listë me disa nga gjërat që janë zbuluar, ndërtuar apo zhvilluar nga myslimanët dhe bota e islamit në vite:

Kafeja
Kamerat (kamera e parë optike)
Fizika eksperimentale
Loja e shahut
Sapuni
Parfumi
Kanalet vaditës
Valvulet, pistonat
Drynat me kombinime
Inovacionet arkitektonike
Bisturinë dhe mjetet e tjera operacionale
Anestezinë
Mullirin me erë
Kurën ndaj lisë së dhenve
Stilografin
Sistemin numerik
Algjebrën/ Trigonometrinë
Kriptologjinë moderne (sistemin e ndërlikuar të numrave në kompjuter)
3 vaktet e ditës
Syzet prej kristali
Tapetet
çeqet
Kopshtet e zbukuruara për meditim
Universitetin
Optikën
Notat muzikore
Furçën e dhëmbëve
Spitalet
Dushin
Thurjen
Pijet joalkoolike
Buzëkuqin dhe lapsin e syve për vajza
Operacionet plastike
Kaligrafinë
Parashutën
Përpunimin e letrës

SHPËRNDAJE