Shteti ku dënoheni me burg nëse hani ushqim gjatë Ramazanit

Njerëzit që hanë në ambiente publike gjatë ditëve të agjërimit të muajit të Ramazanit në Kuvajt, përveç gjobës, rrezikojnë të shkojnë edhe një burg, citohet të ketë thënë një zyrtar i sigurisë të hënën.

Dhe siç shkruan gulfnews, sipas ligjit të Kuvajtit, të ushqyerit në publik gjatë kësaj periudhe është një vepër penale e dënueshme me një maksimum prej një muaji në burg ose me një gjobë prej 100 dinarë.

Një ligji i tillë, siç thuhet më tej, zbatohet si për myslimanët po ashtu edhe për jomyslimanët.

“Shtetasit dhe emigrantët duhet të respektojnë vlerat, traditat dhe ndjenjat e respektit të agjëruese”.