Qeveria dështoi, ja se si po e luftojnë indianët ndotjen

Çdo dimër, një batanije e trashë e smogut zbret në pjesë të mëdha të Indisë dhe njerëzit fillojnë një luftë humbëse kundër niveleve të frikshme të ndotjes, shkruan syri.net.

Mijëra njerëz u afrohen klinikave të mjekëve të frymëmarrjes, mbushen shtretërit e spitalit me probleme të mushkërive dhe shumë janë të detyruar të qëndrojnë jashtë shkollës ose të punojnë.

Edhe me masat e paralajmëruara nga qeveritë federale dhe shtetërore për të frenuar ndotjen por që nuk bën ndonjë ndikim, shumë njerëz tani po gjejnë mënyrat e tyre të përballimit.

Zgjidhja që ato kanë gjetur është maska e fytyrës. Disa janë maska të thjeshta, ndërsa të tjerët vijnë me filtra të klasës së lartë për të mbajtur toksina jashtë.

Ata janë në dispozicion me ngjyrë zezë ose edhe me ngjyra të tjera

Mijëra njerëz në kryeqytet, e cila është ndër më të prekurit nga ndotja, i mbajnë ato.