Pas Greta Thunberg, njihuni me aktivisten më të re që braktisi shkollën për vetëdijësim mbi ambientin

Aktivistja 14-vjeçare Alexandria Villasenor ka treguar se ka vazhduar të lerë shkollën dhe të bëhet një aktiviste për ndryshimet klimatike.

Aktivistet, Greta Thunberg dhe Alexandria Villaseñor.21 Gusht, 2019 13:15

E përfshirë në një grup aktivistësh që lobojnë kudo nëpër botë për krizën e klimës, 14-vjeçarja Alexandria Villasenor ka vendosur të ngrejë zërin për të ndërgjegjësuar mbarë botën, mbi ndryshimet klimatike.

“Unë u thashë shumë politikanëve që të shohin se çfarë është e mundur politikisht,”– i tha ajo VICE News në një intervistë.

Rreth globit, të rinjtë si Alexandria shohin krizën e klimës. Ata kanë anashkaluar shkollën në më shumë se 130 vende për të kërkuar ndryshime të politikave, pas drejtimit të Greta Thunberg, 16-vjeçares nga Suedia që aktualisht po lundron përtej Atlantikut.

Si një nga organizatorët amerikanë të lëvizjes, Alexandria është bërë gjithashtu një kritike e re e shquar e mosveprimit të liderëve botërorë. Edhe pse ka gati 200 vende të premtuara në marrëveshjet e Parisit për të mbajtur temperaturat globale nga goditja e niveleve katastrofike, ligjet dhe normat nuk po ndryshojnë aq shpejt, dhe emetimet globale të gazrave serë janë ende në rritje.

Alexandria do të marrë një studim të pavarur të klasës së tetë, në mënyrë që të mund të udhëheqë rrjetin e saj global të rinisë, Kryengritjen e Tokës dhe të vazhdojë aktivizmin e saj në shpërthim të plotë.

SHPËRNDAJE