Pamje të reja satelitore të masakrave, muslimanët Rohingya të ngujuar në male

Fshatrat e shkatërruar nga djegia në shtetin e Arakanit nga ushtria e Mianmarit dhe budistët radikalë janë shfaqur përmes pamjeve të reja satelitore të publikuara nga organizata për monitorimin e të drejtave të njeriut Human Rights Watch (HRW), raporton Anadolu Agency (AA)

Pamjet flasin për djegien dhe shkatërrimin e 99 për qind të fshatit Chein Khar Li në qytetin Rathidaung të Arakanit.

Në fshat janë djegur 700 ndërtesa, ndërsa duke pasur parasysh sezonin e shirave munsonë, zjarri i përmasave të këtilla tregon se ai është ndezur me qëllim, theksohet në një deklaratë nga HRW.

Numri i saktë i viktimave ende nuk mund të verifikohet, për arsye se qeveria e Mianmarit nuk lejon hyrjen e organizatave ndërkombëtare.