Në Kalanë e Shkupit, shoqata turke bën synet mbi 300 fëmijë nga të gjitha trevat shqiptare

Në Kalanë e Shkupit rreth 300 fëmijë shqiptarë janë bërë synet, nën organizimin e Shoqatës Humanitare El-Hilal.

Ceremonia filloi me leximin e Kur’anit dhe vazhdoi me shfaqjet e grupeve të ndryshme folklorike.

Zëvendës Kryetarja e Komunës së Bursës, Gülten Kapıcıoğlu, në fjalimin e saj gjatë ceremonisë, tha se vlerat e përbashkëta qëndrojnë në bazën e lidhjeve të forta të cilat i kanë vendosur me vendet e Ballkanit.


Ajo tha se në kuadër të këtij aktiviteti i cili tashmë është shndërruar në një organizim tradicional, janë duke bërë synetimin e fëmijëve nga Maqedonia e Veriut, Serbia, Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova.