Miliona makina nga Volkswagen dhe Audi mund të hakohen

Dy studiues të sigurisë kanë zbuluar një dobësi që prek shumë automjete popullore.

Kompania e sigurimeve Computest ka zbuluar se sistemet e disa modeleve Audi dhe Volkswagen mund të përdoren relativisht lehtë si një portë për hakerët. Qasja është testuar nga hulumtuesit Daan Keuper dhe Thijs Alkemade në një VW Golf GTE dhe një Audi A3 Sportback E-Tron.

Për të shfrytëzuar dobësinë, është e nevojshme që sulmuesit të jenë në afërsi të makinës ose brenda rrezes së WLAN-së së automjetit.

Keuper dhe Alkemade thanë se porti USB brenda makinës mund të përdoret gjithashtu për sulme. “Pikat e dobëta që identifikuam duhet të ishin gjetur në një test të detajuar të sigurisë”, thanë hulumtuesit. Në një takim me përfaqësuesit e Volkswagen, sipas ekspertëve, dobësitë ishin krejtësisht të reja për kompaninë, edhe pse sistemi përdoret në miliona automjete në mbarë botën.

Mangësia është e vështirë të mbyllet
Volkswagen pretendoi të mbyllë hendekun në makinat e prodhuara rishtazi.

SHPËRNDAJE