Mbi pesha shkaktar i 12 llojeve të kancerit

Në një studim të fundit është gjetur se mbi pesha shkakton 12 lloje të kancerit.

12 lloje të kancerit ndodhin për shkak mënyrës së jetesës të konsumimit të ushqimeve të pa shëndetshme dhe pa ushtruar, transmeton lajmi.net.

Yndyrnat e tepërta të akumuluara në trup mund të japin rritje të hormoneve të panevojshme dhe një rritje e faktoreve që e ngacmon mënyrat se si funksionojnë normalisht qelizat tona.

Për shkak kësaj, ndodh rritjen e sëmundjeve, përfshirë kështu edhe kancerin. Duke përfshirë kancerin në veshkë, mëlçi, gojë, lukth, stomak, prostatë, gji, vezore etj.

Shprehia e një jete të shëndetshme që përfshinë ushtrime të përditshme dhe të rregullta, si dhe diet të shëndetshme mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të ndryshëm në trup.

Është shumë e rëndësishme të kontrolloni konsumimin e mishrave të procesuar dhe ushqimeve tjera.