Kujdes nga “AirPod”-ët, janë të rrezikshëm për shëndetin

Shkencëtarët janë duke u rritur gjithnjë e më shumë në mendime në lidhje me rreziqet potenciale shëndetësore të teknologjive celulare.

AirPods pa tel të Apple, për shembull, ‘komunikojnë me njëri-tjetrin duke përdorur një fushë induksioni magnetik, një fushë magnetike ndryshon trungun e trurit për të komunikuar me të tjerët’, shpjegon Dr Joel Moskowitz, transmeton lajmi.net.

Dr. Moskowitz, një universitet i Kalifornisë, profesor i shëndetit të komunitetit në Berkeley, i cili fokusohet në ekspozimet e telefonave celularë.

Ai thotë se nuk ka as hulumtime se çfarë ndikimi mund të ketë për trurin akoma.

Teknologjitë me valë thjesht po tejkalojnë si kërkimin dhe rregullimin, gjë që mund të ketë efekte katastrofike për shëndetin tonë.

Një peticion që paralajmëron se rrezatimi me mikrovalë nga shumë pajisje teknologjike pa tela mund të përbëjë rreziqe shëndetësore ka mbledhur 250 nënshkrime të shkencëtarëve.

SHPËRNDAJE