Komunat në të cilat Vetëvendosje doli e para, në mesin e tyre katër komuna të mëdha

Këto janë komunat në të cilat Vetëvendosje doli e para, në mesin e tyre katër komuna të mëdha.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve deri tash ka procesuar 99,88% të votave nga 2 mijë e 544 vendvotime  nga 2 mijë e 547 vendvotime sa janë gjithsejtë.

Sipas rezultateve nga këto vota të procesuara, Lëvizja Vetëvendosje ka dalë partia e parë, duke marrë 25,49% apo 202 mijë e 884 vota.

Në këto zgjedhje Vetëvendosje ka arritur të fitojë në nëntë komuna.

Komunat të cilat LVV ka fituar janë: Gjilani, Kaçaniku, Kamenica, Obiliqi, Prishtina, Prizreni, Ferizaj, Vushtrria dhe Hani i Elezit.

Përqindja e rezultateve në komuna e paraqitur në grafike, është bërë gjatë kohës kur KQZ kishte arritur të procesoj 98,47% të rezultateve nga vendvotimet.

Gjilan 39,70%

Kaçanik 34,26%

 Kamenicë 30,62%

 Obiliq 25,11%

 Prishtinë 37,15%

 Prizren 26,45%

 Ferizaj 34,32%

 Vushtrri 33,14%

Hani i Elezit 36,07% .