Kështu përfitohet xhami (Video)

0

Sigurisht qe per shume nga ne eshte elementi qe na shoqeron ne ambiente te shtepise dhe punes, por mbase shume pak dime se si krijohet Qelqi.

Ky eshte procesi i gjate i perpunimit te qelqit, i shpjeguar mjaft qarte ne videon e mesiperme.

Qelqi apo xhami arrihet nga shkrirja e disa mineraleve në temperatura shumë të larta. Silica në formën e rërës është përbërësi kryesor. Ky element kombinohet me hirin e sodes dhe gëlqeren e shkrirë, dhe perzihen në një furrë në temperaturë prej 1700 ° C. Materialet të tjera zakonisht shtohen për të prodhuar ngjyra dhe dizajne të ndryshme te xhamit. /MESAZHI/

PËRGJIGJU