Hip hopi po sjell kulturën e tymosjes së cigares

Kompanitë e cigareve elektronike po paguajnë më shumë artistë hip hop për të shfaqur prodhimet e tyre në videot e tyre muzikore.

Këto fushata marketingu mund të synojnë adoleshentët dhe minoritetet, transmeton Klan Kosova.

Në hip hop dhe më herët cigaret historikisht kanë qenë të magjepsur në industrinë e muzikës aq shumë sa mundën edhe zhgënjimin e avokatëve shëndetësorë.

Industria e duhanit po vazhdon të shtyjë prodhimet në modë të vjetër, por duke qenë se përdorimi i cigares elektronike ka tejkaluar cigare normale.

Jo vetëm që hip hop është zhanër muzikor më popullor në SHBA, autorët e studimit të ri të Universitetit Dartmouth paralajmërojnë se kjo mund të jetë vendi më i fundit për përpjekjet e industrisë së nikotinës dhe duhanit për t’u ankuar tek të rinjtë dhe pakicat, transmeton Klan Kosova.