Gjasat e mëdha që Manchester City të ndalohet nga Liga e Kampionëve

Hetuesit e Uefa-s po kërkojnë që Manchester City të ndalohet nga Liga e Kampionëve për një sezon, nëse ata shpallen fajtorë për thyerjen e rregullave financiare.

Megjithatë, një vendim përfundimtar pritet të merret nga shefi ekzekutiv Yves Leterme.

Leterme, i cili dikur ishte kryeministër i Belgjikës, do të bëjë një rekomandim këtë javë.

Pa asnjë votim në raste të tilla, fjalia përfundimtare qëndron tek ai, por disa nga kolegët e tij kanë shprehur në mënyrë të vendosur pikëpamjen se “një ndalim sezonal do të ishte një dënim i përshtatshëm nëse City do të shpallet fajtor.

Cilat janë pretendimet e akuzat ndaj Cityt?

Leterme dhe ekipi i tij kanë analizuar provat e para të zbuluara në një seri lajmesh të publikuara nga gazeta gjermane Der Spiegel vitin e kaluar.

Raportet pohuan se Manchester City kishte thyer rregullat Financiare të Fair Play duke e rritur vlerën e një marrëveshje sponsorizimi multimilionëshe. City u gjobit 49 milion £ në 2014 për një shkelje të mëparshme të rregulloreve.

Kampionët e Premier League mohuan çdo keqbërje dhe Uefa tha se nuk mund të komentonte mbi një hetim në vazhdim, por sipas Neë York Times hetuesit tani duan që rregullat të zbatohen dhe City të ndëshkohet me një ndalim.