Forcat turke “tregojnë dhëmbët”, këta janë “Ujqërit e Detit” (Foto)

Forcat Detare Turke nisën sot ushtrimin ushtarak më të madh të quajtur Ujku i Detit (Denizkurdu), ushtrim ky që po zhvillohet në të njëjtën kohë në tri dete.

Ushtrimi, i mbikëqyrur nga marina turke, do të zhvillohet deri në 25 maj në Mesdheun lindor, Egje dhe Detin e Zi me 131 anije luftarake, 57 avionë dhe 33 helikopterë.

Forcat Detare Turke do të kryejnë stërvitje strategjike dhe operacionale me skenarë të ngjashëm me situatat e tensioneve krize dhe kohën e luftës.

Sistemet e armëve të brendshme dhe kombëtare, duke përfshirë automjetin ajror me shpejtësi të lartë (UAV) Şimşek dhe anijen e mbrojtjes anti-sipërfaqësore Albatros do të ekspozohen në stërvitje po ashtu.

emIHA Photo/em

Nëndetëse të nivelit të lartë, fregata, artileri detare, UAV të armatosur, si dhe njësi kërkimi dhe shpëtimi do të shihen këto ditë.

Ushtrimi synon të rritë njësitë dhe kapacitetet e Marinës Turke dhe do të përfshijë përdorimin e sistemeve të armëve të prodhuara në vend dhe sistemeve të tjera.

Një total prej 25,900 personash ushtarak po merr pjesë në ushtrim, thuhet në njoftimin e ushtrisë. /Mesazhi/

SHPËRNDAJE