Facebook gjobitet 5 miliardë dollarë

Komisioni Federal për Tregti(FTC) ka aprovuar një gjobë prej 5 miliardë dollarëve ndaj Facebook për shkak të një skandali për ruajtjen e privatësisë të quajtur Cambridge Analytica. Këtë lajm e ka zbuluar Uall Street Journal.

Kjo është gjoba më e madhe e vënë ndonjëherë nga FTC ndaj një kompanie teknologjike. Gjoba më e madhe ndonjëherë kishte qenë 22.5 milionë dollarë ndaj Google.

Gjithsesi kjo është vetëm 9% nga përfitimi total i Facebook në vitin 2018.

FTC ka gjobitur Facebook’un për shkak se kishte kontraktuar kompaninë Cambridge Analytica, që është firmë politike, duke lejuar qasje në të dhënat e 87 milionë përdoruesve.

FTC dhe Facebook nuk kanë dhënë komente të mëtejme rreth kësaj çështje.

Kongresmenët kishin kërkuar një gjobë edhe më të madhe, andaj ka pasur pakënaqësi rreth këtij vendimi.

SHPËRNDAJE