Emri më i bukur në botë, në Berlin më i përdoruri

Shoqata e Gjuhës Gjermane ka publikuar se një nga 10 emrat më popullorë në Gjermani për djem, për vitin 2018, në 6 nga 16 shtetet që përbëjnë federatën, është  pikërisht emir “Muhamed”. Ndërsa në shkallë vendi ishte i 24-ti.

Në Berlin ka shkuar madje në vend të parë, nga vendi i gjashtë që ka qenë pak kohë më parë, duke kaluar emrat “Luis” dhe “Emil”.

Andrea Evels, drejtoresha e Shoqatës së Gjuhës Gjermane, thotë se ndryshime vjen për shkak të valës së emigrimit, dhe se me këtë ritëm mund të bëhet futet në listën e 10 emrave më popullorë brenda vitit 2021.

SHPËRNDAJE