Druri është më i pisët se wc, nuk mjafton vetëm larja: këto janë 5 këshilla për higjienën

Larja me ujë nuk është e mjaftueshme për të eliminuar mikrobet potencialisht vdekjeprurëse.

Duke analizuar rezultatet e një sondazhi të porositur nga rrjeti britani “Sainsbury”, del se 40% e të anketuarve përdorin të njëjtin mjet prerës për mish dhe perime dhe se një në dhjetë nuk e përdorin siç duhet, ndërsa një në pesë britanikë e zëvendësojnë vetëm një herë në pesë vjet dhe një në nëntë nuk e ka bërë kurrë këtë. Të dhëna edhe më shumë alarmuese dalin në një studim tjetër, ku theksohet se bordet e kuzhinës janë ndër objektet që fshehin numrin më të madh të baktereve potencialisht vdekjeprurëse për njerëzit, duke arritur deri në 200 herë më të pista se tableta e wc.