Dita Ndërkombëtare e Diabetit, Fondacioni Freskia me aksion vetëdijësues

Dita Ndërkombëtare e Diabetit është shënuar sot në Prishtinë nga Fondacioni Freskia në bashkëpunim me Poliklinikën Human Care.

Një aksion simbolik por me vlerë për t’u përkujtuar u bë sot në Sheshin “Skendërbeu”. Ky aktivitet ka zgjuar një interesim dhe kureshtje të madhe të qytetarëve.

Gjatë këtij aktiviteti, qytetarëve iu ofrua falas shërbimi i matjes së tensionit, sheqerit, fletëpalosje informuese, si dhe këshilla mjekësore.

Ky aktivitet ka filluar në ora 10:00 deri në ora 14:00.

Kujtojmë se diabeti është ndër sëmundjet më të përhapura në Kosovë, dhe sëmundja më e shprehur në botë gjithashtu. /Mesazhi/

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Image may contain: one or more people, people sitting, people eating, table, child and outdoor
Image may contain: one or more people and people sitting
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing
Image may contain: 3 people, people standing
Image may contain: one or more people, people standing and text