Dieta e Universitetit të Vienës – 10 kg për 2 javë

Me këtë dietë, ju mund të humbisni 8-10 kg brenda dy javëve.

Kjo dietë 2 javore ka një menu për 7 ditë, e cila përsëritet edhe për një javë tjetër. Shkencëtarët që kanë përpunuar këtë dietë sigurojnë se ajo nuk është aspak e dëmshme për shëndetin dhe se nëse ajo mbahet rigorozisht, për 3 vjet nuk do të shëndosheni më, pasi ndikon në përmirësimin e metabolizmit tuaj.

Rregullat kryesore të dietës janë: pak vaj, pak kripë dhe sa më shumë uje natyral ose mineral

Nuk lejohen në mënyrë kategorike: sheqeri dhe pijet me sheqer

Dieta këshillohet që të llohet ditën e hënë ose të mërkurë dhe se nuk duhen ndryshuar vaktet e drekës dhe të darkës.

Mbas dy javë diete mund të lloni të hani normalisht dhe rregullisht çfarë të dëshironi.

Dita 1

Mëngjes: kafe e zezë

Drekë: 2 veze të zjera, sallatë me spinaq ose me laker

Darkë: peshk i zjere ose ne zgarë (200gr)

Dita 2

Mëngjes: kafe e zezë, një panine e thekur

Drekë: peshk I zjerë ose ne zgarë (200gr), sallatë me spinaq ose me lakër

Darkë: mish viçi i zjerë (200gr),1 godë kos

Dita 3

Mëngjes: kafe, një panine e thekur

Drake: sallate jeshile, 1 kokërr mollë

Darkë: mish viçi i zjerë (200gr), 1 vezë e zier, sallatë jeshile

Dita 4

Mëngjes: kafe, një panine e thekur

Drake: 2-3 karrota të ziera

Darkë: 150 gr. djathë i fortë , fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

Dita 5

Mëngjes: 1 godë lëng karrote të shtrydhyr me limon

Drekë: peshk I zjerë ose ne zgarë (200gr), 1 godë lëng domateje të shtrydhur

Darkë: fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

Dita 6

Mëngjes: kafe e zezë

Drekë: pulë e zjerë ose në zgarë (200gr),sallatë me lakër dhe karrota

Darkë: 2 vezë të zjera, 1 godë lëng karrote të shtrydhyr

Dita 7

Mëngjes: çaj me mjaltë dhe limon

Drake: mish viçi i zier (200gr),fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

Darkë: fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

——–

SHPËRNDAJE