Çokollatë e nxehtë: Receta e famshme franceze me shije fenomenale

Çokollatë e nxehtë (Chocolat Chaud) E shijshme, e errët dhe e butë, dhe stil parizien, Çokollata e nxehtë është një pije – çokollatë e trashë e nxehtë që është e vështirë për tu rezistuar!

Receta sherben per 6 persona

8 copa çokollatë cilesore, e ëmbël apo e hidhët

 3/4 filxhan qumësht me yndyrë të plotë

1/2 filxhan krem për ëmbëlsira

2 lugë sheqer

1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje

Udhëzime

Ndajeni çokollatën në copa dhe vendoseni në një tenxhere të thellë. Vendoseni tenxheren në temperaturë të mesme/të ulët dhe të shtoni qumësht, krem, sheqer dhe ekstrakt vanilje.

Përziejeni derisa çokollata të bëhet plotësisht e butë dhe pak e trashë.

Çokollata e pijshme duhet të jetë shumë më e trashë sesa çokollata klasike e nxehtë, por jo aq e trashë sa fondatina me çokollatë.

Nëse është shumë e hollë, ziejeni pak më shumë. Nëse është shumë e trashë, shtoni pak qumësht. /Mesazhi/

Çokollatë e nxehtë (Chocolat Chaud) E shijshme, e errët dhe e butë, dhe stil parizien, Çokollata e nxehtë është një pije – çokollatë e trashë e nxehtë që është e vështirë për tu rezistuar!

Receta sherben per 6 persona

8 copa çokollatë cilesore, e ëbëm apo e hidhët

 3/4 filxhan qumësht me yndyrë të plotë

1/2 filxhan krem për ëmbëlsira

2 lugë sheqer

1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje

Udhëzime

Ndajeni çokollatën në copa dhe vendoseni në një tenxhere të thellë. Vendoseni tenxheren në temperaturë të mesme/të ulët dhe të shtoni qumësht, krem, sheqer dhe ekstrakt vanilje.

Përziejeni derisa çokollata të bëhet plotësisht e butë dhe pak e trashë.

Çokollata e pijshme duhet të jetë shumë më e trashë sesa çokollata klasike e nxehtë, por jo aq e trashë sa fondatina me çokollatë.

Nëse është shumë e hollë, ziejeni pak më shumë. Nëse është shumë e trashë, shtoni pak qumësht. /Mesazhi/