Çka duhet të dini për gjidhënien në ditët e para të foshnjes

Bright portrait of a mom breast feeding baby over window lighting.; Shutterstock ID 1052568782; Purchase Order: -

Nënat që sapo kanë sjellë në jetë një fëmijë janë goxha të shqetësuara, veçanërisht nënat e reja.

A po fle sa duhet?, a është duke u ushqyer sa duhet?, a është temperatura në rregull?, a është gjidhënia ne rregull? … e shumë pyetje tjera kalojnë nëpër kokën e një nëne.

Pasi të kenë lindur nënat fillojnë edhe gjidhënien, e ndër pyetjet më të shpeshta tek to është edhe a ka mjaftueshëm qumësht foshnja.

Mjekët kanë dhënë një përgjigje rreth kësaj.

Në qoftë se ndjeheni rehatshëm gjatë gjidhënies dhe foshnja juaj duket e lumtur si dhe lagë pelenat, atëherë gjithçka është ne rregull.

Gjate 48 orëve të para, bebet mund të kënë dy apo tre pelena të lagura. Ndërsa duke filluar nga dita e pestë duhet të kenë pelenat e lagura deri në gjashtë herë në ditë.