Shënohet 3-vjetori i masakrës së grushtetit në Egjipt

Kanë kaluar 3 vite pasi forcat e grushtetit shpërndanë me forcën e armëve protestuesit e mbledhur në sheshet Rabia dhe Nahda në Kajro, kryeqytetin e...

Në Egjipt brenda 18 muajve janë arrestuar mbi 26 mijë persona

Njoftohet se në Egjipt në një periudhë prej një e viti e gjysmë më shumë se 26 mijë persona janë arrestuar, dhe se në 18...

“Imponimi kolonialist” i Francës ndaj muslimanëve

Dëshira e qeverisë franceze për ta reformuar islamin “përmes metodave të shtetit” dhe për ta marrë nën kontroll atë, është pritur me reagime nga ana...

Avionët turq shkatërrojnë pozicione të PKK-së në veri të Irakut

Avionët turq kanë shkatërruar objektiva të organizatës terroriste PKK në veri të Irakut, raporton Anadolu Agency (AA) duke u thirrur në burime brenda burimeve...

Raporti mbi “Liritë fetare” nuk përfshin gjendjen e muslimanëve në SHBA

Departamenti Amerikan i Shtetit në SHBA, ku Donald Trump një prej kandidatëve që garon për t'u bërë president në zgjedhjet e nëntorit ka premtuar...

Zvicra mbështet Turqinë

Sekretari i Ministrisë së Jashtme të Zvicrës Yves Rossier tha se qëndrimi i qeverisë turke kundër puçistëve është i drejtë dhe se nuk i...

DASH: Kosova ende me probleme fetare

Raporti vjetor i Departamentit amerikan të Shtetit ka lavdëruar Kushtetutën e Kosovës sa i përket lirive fetare duke thënë qysh në përmbajtje të raportit...

Perandori i Japonisë paralajmëron abdikimin gjatë një fjalimi drejtuar popullit

Perandori 82 vjeçar i Japonisë, Akihito në një fjalim të rrallë drejtuar kombit, ka paralajmëruar gatishmërinë e tij për largim nga froni, ndërkohë që...

Turqi: 5 milionë pjesmarrës në Mitingun e Demokracisë dhe Dëshmorëve

Sipas të dhënave të siguruara nga burimet policore, në bazë të analizave nga helikopterët policorë të numrit të personave për metër katrorë, është bërë...

Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë solidarizohet me Turqinë

Kryetari i Organizatës Botërore të Dijetarëve Muslimanë Jusuf el-Karadavi, tha se "Turqia dëshiron të rikrijojë përsëri epokën e vjetër të lavdishme, por në të...