Rrugëtimi i Nadezhdës drejt islamit

0
Nadezhda Ariphova ishte një inxhiniere e suksesshme në një ndër fabrikat më të mëdha të Rusisë për prodhimin e letrës. Fabrika ku ajo punonte,...

5 krimet më të mistershme në botë

0
Çdo krim në vetvete është i frikshëm. Por, përpos frikës, disa krime vazhdojnë që të shoqërohen edhe me mistere të mëdha. Tmerri në dhomën 1046 Ky...

Sekreti i ruajtur për vite: Koha kur Hitleri dhe Tito ishin fqinj

0
Si u bë Hitleri përbindësh? A ka ndodhur diçka në fëmijërinë e tij të hershme që e ka shkatërruar atë në mënyrë...

Historia e panjohur e Nju Jorkut: Si u këmbye me një ishull të vogël...

0
Para 350 vjetëve, kolonia holandeze Amsterdami i Ri (holandisht: Nieuw-Amsterdam) do të duhej të kapitullonte para furisë angleze. Ajo tashmë do të quhej Nju...

Ky është kuptimi i muajve të Kalendarit Hënor

0
Janë gjisej dymbëdhjetë muaj në kalendarin hënor islam. Meqenëse emrat e tyre janë në arabisht, kuptimet e tyre mund të jenë disi të vështira...

Myftiu i Novi Pazarit, Muamer Zukorliç: Unë kam prejardhje shqiptare

0
Myftiu i Novi Pazarit, Muamer Zukorliç – derisa flet për asmilimin e shqiptarëve në Sanxhak e më gjërë, e pranon se edhe ai vet...

VIDEO – Çdokund ne falemi!

0
Ky është një fotoprojekt që tregon se si myslimanët falen edhe në vendet më të pazakonta, dhe në cfarëdo ambienti natyror apo të punës. Fusha e...

Tradita nga vise të ndryshme të botës: Ushqimet unike që shërbehen për festën e...

0
Po afron fundmi i muajit të Ramazanit dhe pas agjërimit prej katër javësh do të festohet Bajrami.  Në vende të ndryshme të botës, myslimanët do...

Instagrami ia kushton Ramazanit një Instastory shumë të veçantë

0
Instagrami, i shpallur si aplikacioni më popullor për ndarjen e fotografive, ka krijuar një storie 24 orëshe, për të treguar si pritet Ramazanin nëpër...

Tetë gjërat që duhet t’i bëjmë në Natën e Kadrit

0
Madhështia e muajit të Ramazanit është e pa diskutueshme. Ditët dhe netët e këtij muaji të bereqetshëm dallohen nga ditët e netët e tjera...