Mos t’ju thyejnë kotësirat

Ah, sa të brengosur u bënë njerëzit, për çështje të pavlera, të kota që as përmenden, as shënohen. Derdhen lotët për të pamerituarit, humbën...

Shikoji të tjerët që janë më keq se ti

Ktheje shikimin djathtas e majtas, vallë a sheh tjetër gjë pos njerëz që bartin fatkeqësi? A të bie shikimi në diçka tjetër pos në njerëz...

Dhjetë histori interesante të Vladimir Putinit

Vladimir Putin është një nga liderët më të njohur të kohës sonë. Ai gjithashtu është një nga më shqetësuesit. Në vitet e fundit, Putin...

Drama në një apartament të Tiranës shfaqet në Sarajevë

Filmi artistik me metrazh të gjatë, Dita zë fill (Daybreak), me skenar dhe regji nga Gentian Koçi, është përzgjedhur të mbajë premierën botërore në garën kryesore...

Nga Jeruzalemi i zanafillës, tek Berlini i Luftës së Ftohtë…

Jeruzalemi, Athina, Roma, Konstandinopoja, Moska, Venecia, Firence, Berlini, dhe sot arisi, Londra e Nju Jorku. Një historian shpjegon rolin e jashtëzakonshëm që kanë patur...

Spiunë gjermanë

“Spiunimi i miqve është një gjë e papranueshme, nuk mund të tolerohet”. Ishte e tërbuar Angela Merkel në 2013, kur revista “Der Spiegel” botoi...

Sa libra mund të ruaj truri i njeriut?

Truri i njeriut e ka kapacitetin dhjetëfish më të madh sesa ishte supozuar më parë dhe mund t’i ruaj 4.7 miliardë libra, zbulojnë shkencëtarët...

Ndikimi negativ i dyshimeve në jetën tonë

Dyshimi Me dyshime kuptojmë: ”Të mendosh keq për të tjerët vetëm me anë të dyshimit”. Dyshimi vjen nga shejtani, i cili ka mjeshtëri të veçantë për...

10 gratë muslimane që lanë gjurmë në histori (FOTO)

Përkundër bindjeve të shpeshta se gratë myslimane "nuk paskan pasur rol" në zhvillimet shoqërore, historia është e mbushur me fakte se ato kanë shërbyer...

Si ukrainasit ndërtuan komunizmin

Njerëzit e rinj e epokës së viteve ’60. Kyrychenko, Brezhnev, Pidhornyi, Malynovskyi, Shelest, Shcherbytskyi dhe Kosygin në një paradë apo festival E pamundur pa ukrainasit Sigurisht,...