Egzon Ibrahimi i katërti në botë në leximin e Kur’anit

Studenti Egzon Ibrahimi, i deleguar nga Bashkësia Islame e Kosovës në garat Ndërkombëtare të leximit dhe këndimit të Kuranit të mbajtura në Kuvajt, është...

Maroku nga droni, i thjeshtë por magjepsës (VIDEO)

Udhëtimi në Marok nuk është i lirë, por çdo qindarkë e shpenzuar atje ia vlenë. Vendi ka shumë mrekulli për të ofruar - pamje të...

Vlera e Sures – JASIN

Shkruan: Sabri ef. Bjgora Në lidhje me vlerën e sures Jasin janë transmetuar shumë hadithe. Shumë prej tyre janë të vërtetë, të kategorive “sahih” dhe...

Dita e parë e Ramazanit – kush është i liruar nga agjërimi

Në vendin tonë sot ka nisur dita e parë e Muajit të Shenjtë të Ramazanit në të cilin agjërojnë myslimanët. Ndonëse është obligim agjërimi, megjithatë,...

Filmi ‘Ajo’ pjesë e festivalit ndërkombëtar të filmit në Kairo të Egjiptit

Filmi ‘Ajo’ pjesë e festivalit ndërkombëtar të filmit në Kairo të Egjiptit Filmi “Ajo” i regjisores More Raça është pranuar të jetë pjesë e konkurrencës...

Muslimanët në Bullgari ruajnë Kur’anin e punuar me dorë si pasurinë më të madhe

Kur'ani i shkruar me dorë që i përket shekullit 14 dhe që ndryshe njihet si "Libri i artë" për shkak se në shkrimin...

Shkupi, qyteti ku gërshetohen stilet e ndryshme arkitekturore

Kryeqyteti i Maqedonisë së Veriut, Shkupi, vend i cili gjatë historisë ka qenë shtëpi e qytetërimeve të ndryshme, tërheq vëmendjen e vizitorëve...
video

Seriali turk “Ertugrul”, shkas pranimi i islamit per dy meksikanë (Video)

Mediat turke lëshuan një klip interesant në fund të muajit të kaluar , ku nga ambientet e Shoqërisë Myslimano-Amerikane (MAS) në Los...

Shikoji të tjerët që janë më keq se ti

Ktheje shikimin djathtas e majtas, vallë a sheh tjetër gjë pos njerëz që bartin fatkeqësi? A të bie shikimi në diçka tjetër pos në njerëz...

Cilat janë kushtet e aktit martesor në islam…

Përcaktimi i bashkëshortëve, pra të jenë të ditur dhe të dalluar qartë. Pelqimi dhe miratimi nga të dy partnerët për lidhjen martesore midis tyre. Kujdestari i...