Rrugëtimi i Nadezhdës drejt islamit

0
Nadezhda Ariphova ishte një inxhiniere e suksesshme në një ndër fabrikat më të mëdha të Rusisë për prodhimin e letrës. Fabrika ku ajo punonte,...

Myftiu i Novi Pazarit, Muamer Zukorliç: Unë kam prejardhje shqiptare

0
Myftiu i Novi Pazarit, Muamer Zukorliç – derisa flet për asmilimin e shqiptarëve në Sanxhak e më gjërë, e pranon se edhe ai vet...

VIDEO – Çdokund ne falemi!

0
Ky është një fotoprojekt që tregon se si myslimanët falen edhe në vendet më të pazakonta, dhe në cfarëdo ambienti natyror apo të punës. Fusha e...

Tradita nga vise të ndryshme të botës: Ushqimet unike që shërbehen për festën e...

0
Po afron fundmi i muajit të Ramazanit dhe pas agjërimit prej katër javësh do të festohet Bajrami.  Në vende të ndryshme të botës, myslimanët do...

Tetë gjërat që duhet t’i bëjmë në Natën e Kadrit

0
Madhështia e muajit të Ramazanit është e pa diskutueshme. Ditët dhe netët e këtij muaji të bereqetshëm dallohen nga ditët e netët e tjera...

25 fotografi të mrekullueshme nga Meka e vitit 1953

0
Këto janë pamje fotografike se si dukej udhëtimi për në Qabenë e Shenjtë në vitin 1953. Megjithëse këto fotografi vijnë 60 vjet më parë, pamja ka...

Njihuni me xhaminë më të madhe në Japoni

0
Ndoshta ju duket e pabesueshme, por në Japoni janë rreth 80 xhami. Ato ndodhen nëpër vende të ndryshme në të gjithë Japoninë dhe janë me...

Një iftar nga Droni në Rahovec (VIDEO)

0
Ifatar i organizuar nga Këshilli i Bashkësisë Islame në Rahovec. Në këtë iftar ishin të pranishëm rreth një mijë agjërues. Ligjeratë rasti ka mbajtur kryetari...

(FOTO) Kënd lodrash në xhami, teravit falen pa preokupim

0
Në Xhamin e Fakultetit të Ilahijatit pranë Universitetit të Marmaras është formuar një kënd lojërash për fëmijë. Qëllimi kryesor i kësaj iniciative ka qenë tërheqja...

A duhet te agjeroj kur zgjohem xhunub?

0
Kush gdhihet xhunub dhe e ka zënë agimi në atë gjendje, atëherë lahet pas agimit dhe e vazhdon agjërimin, duke u bazuar ne hadithin...