Xhamia e Plumbit në Shkodër drejt rikonstruksionit

0
Shumë shpejt xhamia e Plumbit në qytetin e Shkodrës do ti nënshtrohet një ndërhyrje. Premtimi vjen nga ministrja e kulturës, Mirela Kumbaro deklaratë të cilën...

Historia e dy vëllezërve nga Tushemishti i Pogradecit, që lanë krishterimin për islamin

0
Biznesmeni i njohur Altin Bamllari me anë të një postimi në Facebook ka treguar historinë e veçantë e vëllezërve në Tushemisht, të cilët braktisën...

“Ata që vijnë nga jashtë mund të vërejnë ndryshimin në Turqi”

0
Kryetari i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Yusuf al-Qaradawi deklaroi se në Turqi ka një ndryshim të rrënjosur. Ai thotë se "Ndoshta ata të...

Ramazani po vjen, dhe ju mund ta shtroni një sofër për jetimin!

0
Ramazani është në ardhje, dhe përgatitjet kanë filluar. Sigurisht, secili agjërues bën një plan për këtë muaj të shenjtë, por ja që kësaj...

Me karrocë drejt Haxhit: Rrëfimi i 34-vjeçarit nga Vushtrria, ëndrra e të cilit tanimë...

0
Mufail Jashari, 34 vjeçar nga fshati Pestovë, komuna e Vushtrrisë, që nga koha kur ka filluar të falet në vitin 2008, ka pasur dëshirë...

Njihuni me shkencëtarin musliman Al-Qalasadi, pa të cilin matematika do të ishte e pavlerë

0
Në ditët e sotme ne nuk mund të imagjinojmë algjebën pa simbole, por ka qenë një kohë kur zbulimi i disa prej...

VIDEO – Çdokund ne falemi!

0
Ky është një fotoprojekt që tregon se si myslimanët falen edhe në vendet më të pazakonta, dhe në cfarëdo ambienti natyror apo të punës. Fusha e...

Kujdes nga mendjemadhësia!

0
Allahu i Lartësuar thotë:  “Allahu nuk e do atë që është kryelartë dhe atë që lavdërohet” (Nisa: 36) D.m.th e lavdëron vetveten, është kryelartë dhe mendjemadh...

A lejohet që muslimanët të kenë për shokë jomuslimanët?

0
Fjalët, si emrat po ashtu edhe foljet, që rrjedhin nga rrënja ue-le-je janë të gjithëpranishme në Kuran. Fjalët me rrënjën ue-le-je përfshijnë emra të tillë...

Dashuria për Jezusin mund të ndërtojë mirëkuptim mes të Myslimanëve dhe Krishterëve

0
Nga Ibrahim Hooper///  “Vini re! Tha engjëlli: ‘O Mari! Zoti do të japë ty një lajm të gëzueshëm nga Fjalët e Tij. Emri i tij do...

Artikujt e fundit