OBSH rekomandon “superdietën” për të mos shtuar kilogramë në peshë

Organizata Botërore e Shëndetësisë, në një betejë kundër shëndoshjes, thotë se yndyrat e ngopura nuk duhet të përbëjnë më shumë se 10 për qind...

Humbni peshë me ndihmën e sodës së bukës

Mund të jetë vërtet e vështirë të humbasim në peshë, sepse të gjithë e duam ushqimin .Por, për fat të mirë ,është një përbërës...

Si ndikon sauna në shëndetin e njeriut

Sauna bën mirë për zemrën. Nga një studim i fundit kryer në Finlandë, ka rezultuar se katër herë në javë nga 30...

Sherbela ndihmon tretjen, depresionin dhe kujtesën

Sherbela është një shkurre e vogël e viseve të ngrohta bregdetare, përherë e gjelbër, me gjethe vezake ose heshtake, të mbuluara me push ngjyrë...

Nuk ka mësimdhënës për fëmijët me autizëm

Kosova nuk ka statistika të sakta se sa fëmijë jetojnë me autizëm. Statistikat botërore flasin se një në 68 fëmijë lind me autizëm. Psikologë, të...

Ngrënia e mëngjesit djeg shumë kalori

Njerëzit që hanë mëngjes djegin më shumë kalori dhe kanë nivele më të mira të sheqerit në gjak, sesa ata që e anashkalojnë atë. Studiuesit...

5 barërat për 5 llojet e kokëdhembjes…

Ka kokëdhembje të ndryshme, mirëpo të gjitha e kanë një gjë të përbashkët – janë të padashura dhe këmbëngulëse. Kokëdhimbjet nuk e paralizojnë jetën...

Kur është i rrezikshëm Kolesteroli?

Që në moshën 40 vjeçare, por ka raste edhe më përpara, ndodh të na ndjekë kudo, pa u larguar për asnjë moment. Pikërisht atëherë...

9 arsye pse duhet të konsumoni çdo ditë nga një kivi

Kivi është një nga frutat më të pasur me Vitaminë C, Vitaminë K dhe Vitaminë A. Ky frut është i preferuar pothuajse nga të gjithë...

Shega, fruti me shumë veti shëruese

Shega konsiderohet si një nga frutat që kanë më së shumti vitamina dhe i ofron trupit energji. Madje thuhet se është nja nga frutet...