Ilaçet e ndryshme mund të shkaktojnë trashje

Nëse merrni pilula kontraceptive dhe terapitë hormonale, ilaçe kundër depresionit, hipertensionit, artritit reumatid, migrenës, e deri tek ilaçet për sëmundje të zemrës, mos u...

Gripi sezonal nuk duhet neglizhuar

Çdo vit në BE, 50 milionë njerëz preken nga gripi sezonal. Sipas statistikave, nga 15-70 mijë qytetarë evropiane humbin jetën si pasojë e virusit...

Kontrolloni produktet kozmetike: Përbërësit e rrezikshëm që duhen shmangur!

Një pjesë e mirë e produkteve kozmetike përmbajnë substanca me efekte të rrezikshme anësore, të cilat bëni t’i shmangni sa më shumë në mënyrë...

Studiuesit zbulojnë një ilaç të ri nga lakra për një sëmundje të përhapur tek...

Ato nuk janë ushqimi i preferuar për shumicën e njerëzve, por lakrat e Brukselit po shërbejnë si frymëzimin për një ilaç anti-Alzheimer. Shkencëtarët kanë zhvilluar...

A Mund Të Pihet Uji I Lënë Jashtë Gjatë Natës

Gjatë natës, trupi dehidratohet dhe nevoja për ujë prish gjumin. Disa njerëz që janë të ndërgjegjshëm ndaj nevojave të organizmit mbajnë gjithmonë ujë pranë krevatit. Disa...

Pse trashemi në zonën e barkut?

Ka arsye shkencore pse meshkujt dhe femrat fillojnë të trashen rreth barkut, edhe pse ata gjithnjë kërkojnë të mbajnë një linjë më të hollë. Sipas...

Receta magjike që ua forcon imunitetin

Pranvera përpos që sjellë bukurinë e natyrës, sjellë edhe shumë viruse të ndryshme. Është shumë e rëndësishme që në këtë kohë të keni kujdes për...

Mbajeni trupin në formë, pa qenë nevoja të mbylleni në palestër

Stina e verës bën që aktiviteti fizik të zhvendoset nga palestra drejt natyrës. Por nëse fitnesi nuk është pika juaj e fortë, ne kemi disa...

Cila është mosha e duhur kur fëmijët duhet të lajnë dhëmbët

Furçë dhëmbësh,kolinoz, fluor... Ka një moshë për gjithçka. Sipas OBSH-së (Organizatës Botërore të Shëndetit) 60-90% të fëmijëve që i përkasi grupimeve moshore 1-7 vjeç kanë...

Disa probleme shëndetësore mund të dallohen nga sytë

Sytë mund të jenë pasqyrë e shpirtit (sipas një proverbi të vjetër), por janë gjithashtu një pasqyrë e qartë e shëndetit, ku informacioni që...