Pse mostra e gjakut merret nga gishti i katërt?

0
E keni bërë ndonjëherë pyetjen se përse gjithmonë na marrin gjak gjithmonë në këtë gisht? Kur japim gjakun nga gishti për të bërë analiza, pothuajse...

Çfarë e shkakton problemin me mishin e dhëmbëve?

0
Sëmundjet e mishit të dhëmbëve janë sëmundje shumë të përhapura gjithkund në botë. Këto sëmundje mund të jenë nga një inflamacion i thjeshtë i mishit...

Ekspertët bëjnë thirrje të keni kujdes nga këto simptoma të norovirusit

0
Raportimet ndërkombëtare sugjerojnë se rastet e norovirusit mund të jenë në rritje këtë sezonë. Brenga të tilla kanë bërë që doktorët të fillojnë t’i paralajmërojnë...

Pastroni veshkat për 15 ditë

0
Ky drithë i pazakonshëm eliminon gurin në veshka. Gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga gurët në veshka për të cilët përshkruhen ilaçe që ndihmojnë...

Shkaktari i Tuberkulozit është…

0
Sëmundja e tuberkulozit shkaktohet nga agjenti infektiv i njohur si Mycobacterium tuberculosis (Mtb). Ky bakter, ndryshe i njohur si bacili i Kochut, është zbuluar në...

Kush preket nga diabeti?

0
Diabeti nuk është sëmundje ngjitëse. Njerëzit nuk mund ta marrin atë nga njëri-tjetri. Megjithatë, ka disa faktorë të caktuar të cilët rrisin rrezikun e...

Pse shkaktohen gungat në kyçe ?

0
Ju ka ndodhur të zgjoheni dhe papritmas të vini re një shenje fryrjeje, gati-gati gungë në pjesë të ndryshme të dorës si në pëllëmbë,...

Si të mos e përhapni gripin tek anëtarët e tjerë të familjes

0
Mjafton të sëmuret njëri nga pjesëtarët e famlijes, që gripi të shpërndahet te të gjithë, me radhë. Ka disa mënyra që mund ta evitoni këtë,...

Si të pastroni organizmin me mjaltë dhe spec djegës!

0
A e keni provuar ndonjëherë mjaltin me spec djegës? Është i ëmbël dhe i zjarrtë. Ka një shije, e cila duket sikur të ka munguar...

Shkaktarët keyesorë të ulçerave të gojës…

0
Ulcerat e gojës janë një problem i zakonshëm, gjithsesi shkaktojnë shumë parehati dhe dhimbje. Ato janë në ngjyrën e bardhë, dhe anët e tyre janë...