Çfarë është Glaukoma

Glaukoma ose sëmundja e tensionit të syrit karakterizohet nga një dëmtim progresiv i nervit optik, e lidhur me vlera të larta të...

Kosova s’është imune nga virusi kinez, Ramadani thotë se IKShP-ja është në gjendje gatishmërie

Kosova nuk është imune nga virusi i ri që është shfaqur në Kinë dhe që ka prekur mbi 1700 persona, raporton Ekonomia...

Të mirat shëndetësore të çajit

Çaji ka qenë një pije e rëndësishme për mijëra vjet dhe ka qenë pjesë e kulturës në vende të ndryshme të botë...

Realizohet për herë të parë një operacion në Kosovë

Kirurgët e Klinikës së Kirurgjisë Vaskulare të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), në bashkëpunim me anesteziologët e Klinikës së Anestezionit, kanë...

Vaj ulliri me kripë, si ta përdorni kundër problemeve me kockat

Dhimbjet e kockave po kthehen në një problem shëndetësor shumë i përhapur kudo, edhe në Shqipëri. Kjo ndodh edhe sepse njerëzit nuk...

Dhimbjet e stomakut/ Cilat janë rastet urgjente për shëndetin

Shkaktarët e dhimbjeve të barkut janë të ndryshëm. Kurat e trajtimit janë tërësisht në varësi të shkakut. Disa dhimbje mund të largohen...

Emfizema pulmonare, sëmundja që shkaktohet nga ndotja e ajrit

Emfizema pulmonare është një sëmundje e rëndë e mushkërive, e shkaktuar nga ndryshimi anatomik i alveolave që ato përmbajnë. Alveolat jane qeliza...

Obeziteti i dëmshëm për trurin e fëmijëve

Fëmijët obezë mund të pësojnë dëme të pariparueshme në rajone kyçe të trurit të tyre, sugjeron një studim i ri.

Metodat që ju ndihmojnë të hiqni dorë përfundimisht nga duhani

Për shumicën e duhanpirësve dëshira për të tymosur një cigare mund të jetë shumë e fuqishme. Por duhet ta keni parasysh që...

Zvogëlohet lista e pritjes në Radiologji, realizohen 7 300 rezonanca magnetike

Klinika e Radiologjisë ka përmbyllur vitin 2019 me disa suksese e sfida të shumta. Në këtë klinikë gjatë vitit...