Dhuna në familje, rezultat i diskriminimit gjinor

0
Familja përkufizohet nga një grup individësh i lidhur nga gjaku ose nga martesa, që jetojnë bashkë, bashkëpunojnë ekonomikisht dhe ndajnë përgjegjësitë për të rritur...

Dhimbjet e forta të barkut tek bebet!

0
Foshnja mund të qajë edhe nga e prera e barkut  (koliku). Foshnjat kanë shpesh dhimbje të forta barku. Ato janë më të zakonshme mbrëmjeve....

Kujdesi i dhëmbëve te bebet

0
Pas muajit të gjashtë te foshnjat fillon të dalë dhëmbi i parë në gojë. Foshnjat mund të jenë të parehatshme gjatë daljes së dhëmbëve....

Pesë tipet e mamave

0
Gruaja e parë në jetën e çdo burri, nëna, kushtëzon jetën e tij afektive. Psikoanalisti Alain Braconnier përshkruan pesë tipet më të përhapura të...

Fëmijët e nënave të rrepta bëhen më të suksesshëm

0
A ishin prindërit tuaj të rreptë me ju ndërsa ju ishit duke u rritur?A ju urdhëronin ata për të pastruar dhomën tuaj, të bënit...

Këto ushqime nuk duhet kurrë t’ua jepni fëmijëve gjatë verës

0
Nëse jeni të shqetësuar për shëndetin e fëmijës tuaj këtë verë, pa dyshim ushqimi do të jetë një nga gjërat më të madha që...

Kjo formë pastrimi po i rrëzon përtoke të gjitha alternativat tjera

0
Kjo dysheme per pak sa nuk kishte kapitulluar, derisa nje mjeshtri amater nuk iu kujtua kjo metode pastrimi. Duke qene se posedonte makine rrotulluese te...

Ja si të ndërtoni lodra për fëmijet tuaj!

0
Fëmijet zakonisht nuk mjaftohen me nje loder, ata shpesh luajn me nje loder per nje kohë të shkurtër dhe iu mërzitet. Mundohuni të bëheni...

Si t’ju respektojnë më shumë fëmijët

0
Respekti nuk fitohet dot me urdhra dhe komanda, edhe pse shumë prindër e provojnë pikërisht këtë. Mos gaboni më. Ekzistojnë mënyra për t’i detyruar...

Gruaja nga Gaza që sfidon bllokadën izraelite me “lodrat artizanale”

0
Raba Ebu Hattab nga Gaza, përmes lodrave "artizanale" që prodhon vet me vite të tëra, sfidon bllokadën izraelite dhe në të njëjtën kohë siguron...