Çfarë është Glaukoma

Glaukoma ose sëmundja e tensionit të syrit karakterizohet nga një dëmtim progresiv i nervit optik, e lidhur me vlera të larta të...

Kosova s’është imune nga virusi kinez, Ramadani thotë se IKShP-ja është në gjendje gatishmërie

Kosova nuk është imune nga virusi i ri që është shfaqur në Kinë dhe që ka prekur mbi 1700 persona, raporton Ekonomia...

Të mirat shëndetësore të çajit

Çaji ka qenë një pije e rëndësishme për mijëra vjet dhe ka qenë pjesë e kulturës në vende të ndryshme të botë...

Realizohet për herë të parë një operacion në Kosovë

Kirurgët e Klinikës së Kirurgjisë Vaskulare të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), në bashkëpunim me anesteziologët e Klinikës së Anestezionit, kanë...

Vaj ulliri me kripë, si ta përdorni kundër problemeve me kockat

Dhimbjet e kockave po kthehen në një problem shëndetësor shumë i përhapur kudo, edhe në Shqipëri. Kjo ndodh edhe sepse njerëzit nuk...

Përse nuk duhet t’i përkundni fort bebet

Përkundja e fortë i bën dëm bebeve. Madje në çdo 4 raste, një i porsalindur përfundon në gjendje kome, ose në vdekje.

Dhimbjet e stomakut/ Cilat janë rastet urgjente për shëndetin

Shkaktarët e dhimbjeve të barkut janë të ndryshëm. Kurat e trajtimit janë tërësisht në varësi të shkakut. Disa dhimbje mund të largohen...

Emfizema pulmonare, sëmundja që shkaktohet nga ndotja e ajrit

Emfizema pulmonare është një sëmundje e rëndë e mushkërive, e shkaktuar nga ndryshimi anatomik i alveolave që ato përmbajnë. Alveolat jane qeliza...

Obeziteti i dëmshëm për trurin e fëmijëve

Fëmijët obezë mund të pësojnë dëme të pariparueshme në rajone kyçe të trurit të tyre, sugjeron një studim i ri.

Mungesa e gjumit, problem që nuk duhet nënvlerësuar sidomos tek fëmijët

Një studim i Universitetit të Cardiff-it, ka zbuluar se fëmijët që përdorin pajisje elektronike në orarin e gjumit, kanë qenë të rrezikuar në...