IZOMERIA ETIKE

0
Kundër reflektimi dhe kriza e personalitetit të elitës së shoqërisë sonë! ...

ESTRADË POLI(e)TIKE

0
Historia est Magistra Vitae (Historia èshtè Mèsuesja e jetès). Sikur kjo thènje tè pèrcjellte historikisht shoqèrinè tonè nè kontestin Repetitio est mater studiorum (Pèrsèritja èshtè...

ME NEVE APO ATA ?

0
(Mbreti e pyet djaloshin, me kënd je me “ mua apo me Arushen ”?. Me Malin i përgjigjet djaloshi) Paradoksi i radhës nga zingjiri vicioz...

Privatësia dhe liria personale në kohën tonë

0
...Ndonëse kjo gjuhë e rëndë dhe e pahijshme, më të shumtën shfaqet si pasojë, pra si përgjigje ndaj sulmeve islamofobike, ajo kurrsesi nuk mund...

Ndryshe me Ismail Bardhi – teolog / profesor

0
KOHA: Jeni njohës i respektuar i fesë Islame. Kur u ballafaquat për herë të parë me mësimet fetare? Pra, cila është tërësia e mësimeve...

Të jesh apo të mos jesh me shami?! –Kjo është cështja jonë!

0
Të flasësh për religjionin në përgjithësi dhe për elementet e religjionit,  siç është shamia, nuk është e lehtë. Je i predispozuar që tema të...

Libri dhe shoqëria shqiptare

0
Prof. Dr. Adnan Ismaili Libri ka qenë shkaktari kryesor që shoqëria shqiptare filloi të mendojë, filloi ta shohë ndryshe lirinë, filloi të lexojë saktë padrejtësinë...

Beniamini, djali nga Tetova që duhej përcjellë si hero

0
Nga Mentor Kikia Beniamin Ferati, ishte në lulen e rinisë, vetëm 24 vjeç. Ai humbi jetën në përpjekje për të shpëtuar jetën e dy vajzave,...

Rijad Imeri – Mehmet Kraja mos më fol në emër të Kosovës!

0
Ndryshimet e mëdha në Kosovë në dekadat e fundit na i ofruan këto pamje dhe gjendje të mjerueshme në të cilën jetojnë disa “...

Dora që tund djepin do të rrisë besimtarët e së ardhmes

0
Nga Marsela Tarelli Islami u ka kushtuar rëndësi të madhe fëmijëve, sepse ata janë guri i parë i themelit të shoqërisë. Kjo fillon qysh para krijimit...