Beniamini, djali nga Tetova që duhej përcjellë si hero

0
Nga Mentor Kikia Beniamin Ferati, ishte në lulen e rinisë, vetëm 24 vjeç. Ai humbi jetën në përpjekje për të shpëtuar jetën e dy vajzave,...

Rijad Imeri – Mehmet Kraja mos më fol në emër të Kosovës!

0
Ndryshimet e mëdha në Kosovë në dekadat e fundit na i ofruan këto pamje dhe gjendje të mjerueshme në të cilën jetojnë disa “...

Dora që tund djepin do të rrisë besimtarët e së ardhmes

0
Nga Marsela Tarelli Islami u ka kushtuar rëndësi të madhe fëmijëve, sepse ata janë guri i parë i themelit të shoqërisë. Kjo fillon qysh para krijimit...

Gjenocidi grek ndaj çamëve

0
Nga Ayhan Demir* (e përditshmja turke “Yeni Akit”) Shumë njerëz nuk e njohin Çamërinë, madje e dëgjojnë për herë të parë këtë emër. Alija Izetbegoviç thotë: Përkujtimi...

Jepjani punëtorit pagën, para se t’i thahet djersa

0
Shkruan: M.D. M.Sc. Ilir Akshija Studimi i sistemit bankar dhe krahasimi me praktikat islame, apo edhe kundërvënia në momente të caktuara është e zakonshme në literaturën...

Çfarë kanë të përbashkët Izraeli dhe blloku Saudit?

0
Izraeli po përpiqet ta shfrytëzojë përçarjen midis bllokut arab dhe Katarit për të avancuar interesat e saj strategjike në rajon, si për të intensifikuar...

Pse Arabia Saudite kërkon të izolojë Katarin

0
Shkruan: RAMI KHOURI Kam ndjekur nga afër, madje duke lexuar dhjetëra analiza të autorëve arabë dhe jo-arabë, tensionet e reja të shkaktuara nga presioni që...

Dështimi i t.q. “Parti konservatore”

0
Nga: Muhidin Ahmeti Për sa i përket partive konservatore të cilat kanë dalë nga Partia e Drejtësisë ka qenë e pritur që të pësojnë një...

Kosova ishte e do mbetet rojtare, e jo “tregtare” e shqiptarisë

0
Zgjedhjet e djeshme në Kosovë treguan se ka arritur gjenerata e votuesve që nuk përkulet përpara ‘çlirimtarëve’, që lavdinë e djeshme e përdorin për...

Përkrahja ideologjike dhe rajonale

0
Përderisa dy koalicionet “e mëdha” përkrahjen nga elektorati po e sigurojnë në premisa të solidaritetit klientelist dhe krahinor (provincial), përkrahja ndaj Vetëvendosjes po ndërtohet...

Artikujt e fundit