Bota nuk mban zi për myslimanët

0
Shkruan: Daud Noorzai Ky shkrim është publikuar nga e përditshmja më e madhe gjermane, Bild. Autori, Daud Noorzai është një...

Kur mirësjellja “shpërblehet” me plumba

0
Shkruan: Imer Pantina Përshëndetje vëlla! Kjo ishte përshëndetje e një njeriu që sot i dha vrasësit...

Amerika (pragmatike) dhe Gjermania (urtake) në Ballkan, (s)kanë interesa antipode

0
Shkruan: Fadil Maloku - Sociolog Një ndër metodat përmes të cilës mund të analizohen dhe interpretohen besueshëm; shkrimet...

EMANETI 12-VJEÇAR

0
“Aliun r.a. e do vetëm besimtari, ndërsa e urren vetëm hipokriti”. (Muslimi) “Ruajuni –...

Çfarë porositën “bedelët” e Këshillit Kombëtar të Sigurisë së (Xhon Bolton) SHBA-ve?

0
Shkruan: Fadil Maloku-Sociolog Më shqetëson pa masë, “ky farë insistimi” këmbëngulës i shtabit...

Shqiptarët, s’kanë mē “tokē pēr qetësi rajonale”

0
Shkruan: Fadil Maloku-Sociolog Në Evropë dhe gjithē botën perëndimore, janë në rritje e sipër forcat patriotike për mbrojtjen...

3000 mijë monitorues ruso – serbë, në kufi! Çfarë duhet të bëjmë?

0
Shkruan: Fadil Maloku-Sociolog A janë këto shenja, për njē konflikt të ri në Ballkan? Kosova...

As Amerikës “nuk po i prenë sakica një vend” – Tri letra, tri qëndrime

0
Shkruan : Fadil Maloku, sociolog 1. Sekretari Amerikan i Shtetit, Mike Pompeu, sot i bëri apel Brukselit që të unifikohet për ta përballuar...

Të frymosh shqip e të flasësh shkinisht kundër njëri-tjetrit

0
Shkruan: Fidan Mustafa Anëtarësia për një vit në Bashkësi @e është sa një Pako Cigare ditore; Anëtarësia për një vit në Bashkësi Islame është...

Kosova më mirë t’i kthejë serbët, se sa t’ia japë 25% të territorit Serbisë

0
Shkruan: Fadil Maloku, sociolog 1. Opsioni i kthimit të serbëve në (qytetar lojal) favor të ruajtjes së tërësisë territoriale të Kosovës, si kalkulim;...