Kryeministri i ardhshëm i Kosovës duhet të dalë nga një program konkret, e jo...

Ka indicie që Xhon Bolton, këshilltari i Sigurisë Kombëtare dhe njeriu që ushtron ndikim të fuqishëm në...

Festivalet që po organizohen në Kosovë janë projekte për zhveshje nga identiteti

Shkruan: Bayram Pomak Çdo ditë në Kosovë po shfaqen festivalet të reja. Pothuajse në çdo qytet po organizohet nga...

Vetëm koalicioni parazgjedhor LDK VV, e shpëton Kosovën

1. Si do të reflektoi zgjedhja e Isa Mustafës në krye të LDK-së; S’pari u bë mirë që zgjedhjet në subjektin mê...

Lamtumir Ramush në luftēn tjetër, e “mirëserdhe” në betejën e re!

Shkruan: Fadil Maloku Ramushin si kryeministër,s’duhet vajtuar askush, pērveç; miqëve lokal dhe atyre global,të cilët u dakorduan...

Intelektuali heshtak, populli edhe më dështak!

Kujtojë që intelektuali i njëmendët, sikurse edhe në shoqëritë totalitare ashtu edhe në ato të tranzicionit, do të duhej të paktën...

“FATIMA, NA FAL”!

Shkrimi prekës i aktivistit serb Milosh Çiriç për viktimën më të re të gjenocidit serb në Srebrenicë.

Paradë “Krenarie”, ylberi pa ngjyra

B. K. Miniri Im bir: “Mami, a janë këto dy burra populli i Lutit a.s ?“Unë: “Jo Mami, nuk...

Apel qytetar, për shqiptarët e Shqipërisë

Shkruan Fadil Maloku Të nderuar qytetar shqiptar, korrupsioni në Shqipëri tashmë është bërë mënyrë e vetme e mbijetesës, ngase,...

Kurti: Unë nuk jam kundër popullit serb, por Serbia është kundër nesh

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, thotë se problemi më i madh aktual për Kosovën në rajon është qëndrimi agresiv i Serbisë....

Bota ka dështuar në luftën kundër torturës

Tortura, një nga krimet më brutale kundër njerëzimit, është një nga krizat kryesore globale në luftën e së cilës vendet kanë dështuar,...