“Burimi i paqes”, betejë kritike për Turqinë

Nga Bujar M. HOXHA: Presidenti turk urdhëroi dje nisjen e një operacioni ushtarak, të menduar dhe të përgatitur prej...

Si erdhi tërheqja e SHBA-ve nga Siria dhe ç’po kërkon Turqia atje

Nga Wael ALZAYAT Tashmë nën një emër të ri dhe me elemente “arabe”, lëvizjet e tyre pranë Turqisë dhe...

Të jetosh si praktikante myslimane në Perëndim, e vërteta dhe sfidat

Nga Myzejen MYFTARI Ashtu si në fushat e tjera të jetës, gratë myslimane kanë provuar se jenë të...

Rreziqet me të cilat do të ballafaqohet islamin në të ardhmen!

Shkruan: Hoxhë Halil Avdulli Ajo që e dallon shpalljen (fenë) nga mendimi njerëzor është elementi i pa kufizimit. Shpallja...

Shpirti human nuk ka vdekur. Shteti mbase

Shkruan: Artan Musliu Sot, derisa po udhëtoja për Prishtinë kisha të hapur radio Dukagjinin. Po e dëgjoja, rastësisht, një...

Nga Besa ISMAILI*: Fati i Kosovës në Ballkan, çelësi i stabilitetit në Evropë (publikuar...

Si kandidate parlamentare në zgjedhjet e 6 tetorit në Kosovë, unë kam ardhur me qëllim që t’u jap zë të margjinalizuarve, të...

Revolucionarë të urtë!

Shkruan: Halil Avdulli Një mijë e katërqind vjet më parë, Bilali r.a. dha një shembull të mrekullueshëm të së...

Furtuna pas “Brexit”, 27 shtetet anëtare të BE kundër Britanisë së Madhe

"Nëse më duhet të bëj luftë, atëherë të lutem kundër një koalicioni", citohet të ketë thënë Napoleoni. Vërtet që Europa ishte e bashkuar kundër...

Rasti i Tarik Ramadanit: si u orkestrua një fushatë e tërë për ta shkatërruar...

ë dhënat e fundit të gjetura nga hetimet e Brigadës Penale të Parisit e nxjerrin të pafajshëm Profesor Tarik Ramadanit nga akuzat...

Nëse s’e përshëndetë mirëmbajtësen, mos e shkel as derën e universitetit

Ato janë dyer që hapen e mbyllen, shpesh përplasen, prishen, rinovohen, ndërrohen, por mbi të gjitha, u hapen të gjithë atyre që duan...