Xhaka e Xherdani, një super-terapi sociale që zbuloi inferioritetin tonë

0
1. Duket që si motivet ashtu edhe satisfaksioni social, në shoqëritë transitive ndryshojnë. P.sh. pasioni i përcjelljes së lojërave të gjertanishme në kampionatin botërorë,...

“Çmimi Nobel” më nuk ekziston!!!

0
Shkruan: Mustafë Bajrami ‘Nobel’ paskësh qenë lojë korporatash për të mashtruar njerëz e popuj të ndryshëm. Paskësh qenë kurgjë....

Për çfarë e ngriti zërin Muhamed Mursi në mbrojtjen e tij?

0
Nga ESAT FIRAT Ish-presidenti egjiptian Mohamed Morsi dje ndërroi jetë në sallën e gjyqit të qeverisë së ardhur në...

Unë e mbyta vajzën

0
Çdo e dhjeta shtatzëni në pritje të lindjes së foshnjës femër përfundon me atë që mund të përshkruhet në statistikat që flasin për gjinicid....

Intervistë ekskluzive me Kryetarin e Institutit të Mendimit Islam, Mehmet Görmez

0
Shkenca shpjegon, feja jep kuptim 19 maj 2020 Kryetari i Institutit të Mendimit Islam Prof. Dr....

Analizë/Dialektika e politikës dhe kulturës

0
Shkruan: Hoxhë Halil Avdulli A janë kushtet dhe rrethanat politike formësuese të kulturës se një shoqërie apo është kultura...

Unë çikës teme s’ia pres krahët!

0
Shkruan: Shqipe Palloshi-Zumberi Unë çikën teme nuk e msoj me nënshtrim! Ajo ka me lind si qenie e lirë, e plotëpushtetshme për mendimet, vendimet e...

Gjithmonë ju përqafoj për herë të fundit!

0
Nga: Mehdi Mulaj Kur ju jeni në pizhame, unë jam në uniformë, me revole në brez, i gatshëm për t’jua siguruar gjumin e qetë....

Një familje fisnike shqiptare që la vulën e saj në ndërtimin dhe zhvillimin e...

0
Dr. Sadik Mehmeti Për arsye të ndryshme, historia jonë kombëtare është pasqyruar me shumë boshllëqe, të cilat sigurisht që do të plotësohen me kohë për...

DY HAFIZËT E SHKUPIT QË NUK SHIHNIN – HFZ. ABDURRAHIMI DHE HFZ. HASANI

0
"Lypset të kujtojmë gjithmonë atë çka duam ta harrojmë, ndërkohë që s’na mbetet veçse të kujtojmë gjithmonë atë lypset ta harrojmë”.(C. J....