Kur mirësjellja “shpërblehet” me plumba

0
Shkruan: Imer Pantina Përshëndetje vëlla! Kjo ishte përshëndetje e një njeriu që sot i dha vrasësit...

Mendësi “të vjetra”, huqe të reja! (një rrëfim i trishtë prindëror)

0
Nga Klodiana SMAJLAJ Kjo që do t’ju rrëfej më poshtë, është ilustrim konkret i pasojave të pariparueshme që lënë në psikikën e fëmijës të gjitha...

Ja çka fiton LDK-ja e çka VV-ja në një koalicion eventual parazgjedhor

0
LDK-ja, FITON sigurinë nga frika e krimit dhe korrupsionit fillestar, ngase, këta të VV ende s’kanë “absolvu” sa dhe si duhet...

Rijad Imeri – Mehmet Kraja mos më fol në emër të Kosovës!

0
Ndryshimet e mëdha në Kosovë në dekadat e fundit na i ofruan këto pamje dhe gjendje të mjerueshme në të cilën jetojnë disa “...

Grevat dhe protestat mund të shpiejën shtetin drejt kolapsit

0
Janë duke vazhduar grevat në Kosovë. E lidhur me këtë gjendje në të cilën gjendet shteti, ka reaguar edhe profesori universitar, Milazim...

DY HAFIZËT E SHKUPIT QË NUK SHIHNIN – HFZ. ABDURRAHIMI DHE HFZ. HASANI

0
"Lypset të kujtojmë gjithmonë atë çka duam ta harrojmë, ndërkohë që s’na mbetet veçse të kujtojmë gjithmonë atë lypset ta harrojmë”.(C. J....

Mësimi për jetën para mësimit për vdekjen

0
Shkruan: Nexhmedin Ademi Para dy ditëve Radio Televizioni i publik i Kosovës (RTK) në kuadër të emisionit të saj “Udhëve” ka emetuar emisionin investigativ: “Mësimet...

DR. Ismail Bardhi: BESIMI ËSHTË LIRI E SHPIRTIT

0
INTERVISTË INTERVISTË ME TEOLOGUN, PROF. DR. ISMAIL BARDHI BESIMI ËSHTË LIRI E SHPIRTIT Kohërat kanë ndryshuar, por kjo nuk nënkupton që ne duhet t’i dorëzohemi këtij...

Muslimanët nuk janë të imunizuar ndaj problemeve të shëndetit mendor!

0
Muslimanët nuk janë të imunizuar ndaj problemeve të shëndetit mendor! Shkruan: Sara Tofiq Heshtja nuk mund të ndihmojë vuajtjet tona. Myslimanët nuk janë imun ndaj...

Festivalet që po organizohen në Kosovë janë projekte për zhveshje nga identiteti

0
Shkruan: Bayram Pomak Çdo ditë në Kosovë po shfaqen festivalet të reja. Pothuajse në çdo qytet po organizohet nga...