Sprova e qemalistëve dhe e islamistëve me Republikën e Turqisë

0
Adnan Tekşen Sot është 101 vjetori i hapit të hedhur në rrugën drejt themelimit të Republikës së Turqisë.

Ramazani pa Xhami dhe Teravi 2020

0
Pejgamberi i Zotit, Muhammed Mustafa, ka thënë se: “….me fillim të agjërimit prangoset shejtani…”. Por, ja që janë paraqitur shejtanë të ndryshëm...

Agjërimi dhe ana shpirtërore psikologjike e njeriut

0
Mr.sc.Ilir Rahimi Agjërimi i muajit të Ramazanit para se gjithash është një adhurim i përsosur për njeriun nga Allahu...

Korona ndryshon realitetin në çdo sferë: a jemi dëshmitar të lindjes së botës së...

0
Shkruan: Dr. Vedah Hanfer Përktheu: Dr. Amel Kurtishi Forumi “Al Sharq” ka organizuar të mërkurën (më 17...

Kush po e vret shpresën shqiptare/kosovare?!

0
Shkruan: Muxhahid Ismaili Ishte vera e vitit 2014. Një verë e nxehtë e me plogështi. Përveç temperaturave të larta...

RESPEKTI DHE KUJDESI PËR PRINDËRIT 

0
Shkruan: Milazim Krasniqi Ne po jetojmë në kohën postmoderne, ku shumë vlera tradicionale janë përmbysur. Ndër ato vlera të përmbysura, në emër të lirisë dhe...

Letër nga karantina – Fëmijët me aftësi të kufizuar janë përherë të mbyllur, por...

0
Nga: Rijad Mehmeti Ditët po ecin ngadalë, nuk ju gënjejë. Afër vetës kam gjithë familjen dhe gjithçka që më...

Pse duhet shkolla?!

0
PSE DUHET SHKOLLA?! Mund ta them troç: ndoshta e kam tepruar me këshilla ndaj nxënësve të mi. Mirëpo, diçka...

Masakra e Tivarit në kujtesën e disa prej atyre që e përjetuan (FOTO)

0
Dr.Nuridin AHMETI Prilli muaji i masakrës së Tivarit 1945 Pa mëdyshje, njëra nga ngjarjet më tragjike në historinë e popullit shqiptar është edhe Masakra e Tivarit....

Dita ndërkombëtare e mirësjelljes dhe mjedisi ynë social

0
Shkruan: Ferdi Kamberi-Sociolog Shpeshherë gjatë eksplorimit tëmedieve sociale, por edhe medieve të shkruara dhe TV-së, shohim se ka një...