Rreth 100 mijë kosovarë në vit kërkojnë viza për në Gjermani dhe Zvicër

0
Rreth 100 mijë kosovarë në vit kërkojnë viza nga Ambasada e Gjermanisë dhe nga ajo e Zvicrës. Një...

Rusia, gati ta trazojë Ballkanin

0
Shteti që udhëhiqet nga presidenti Vladimir Putin po shpenzon miliarda rubla në shtetet e Ballkanit, duke tentuar ta pengojë anëtarësimin...

Më shumë se 20 deputetë me lëndë të hapura në prokurori dhe gjykata

0
Nga monitorimet e bëra të Institutit të Kosovës për Drejtësi, është vërtetuar se një numër i konsiderueshëm i zyrtarëve të institucioneve të...

“Der Spiegel”: Pranvera ballkanike – protesta kundër sunduesve autoritarë e të korruptuar

0
Ballkani Perëndimor është përfshirë këtë fillim pranvere në një lum protestash opozitare. Këto protesta kundër qeverive në pushtet  nuk po ndalen në...

Rrogat e gjyqtarëve dhe prokurorëve sipas Ligjit të Pagave

0
Deputetët e Kuvendit të Kosovës më 2 shkurt kanë miratuar Ligjin për Pagat në sektorin publik, kurse Ligji ka hyrë në fuqi...

Halil Kastrati e falë Naim Abazin, tregon arsyen

0
Një deklaratë e Naim Abazit për humanistin Halil Kastrati mori jehonë gjithandej. Abazi ndër të tjera kishte thënë se...

Kosovarit iu dogj shtëpia, Elvis Naçi e bën me të re

0
Populli shqiptar gjithnjë ka treguar se është i bashkuar atëherë kur duhet, veçmas kur bëhet fjalë tek humanizmi. Kufijtë...

Edhe një përpjekje e Kosovës për në INTERPOL

0
Kosova sërish ka aplikuar për t’u bërë anëtare e Organizatës Ndërkombëtare Policore (INTERPOL) dhe kërkesa e saj tashmë është pranuar nga kjo...

Produkte serbe me bollëk në Kosovë

0
Qytetarët dhe njohësit e ekonomisë besojnë se produktet serbe po futen ilegalisht në vendin tonë. Shportën e tij e...

Katër parlamente të Evropës drejtohen nga shqiptarët

0
Gjatë ditës së sotme Turqia ka votuar për kryeparlamentarin e ri. Mustafa Şentop me shumicë votash (336 nga 600)...