Punëtorët protestojnë kundër vdekjeve në vendin e punës dhe pagave të ulëta

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve, Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) do të organizojë protesta kundër vdekjeve në vendin...

Nga sot s’ka më lojëra të fatit në Kosovë – hyn në fuqi ligji...

Nga sot, edhe zyrtarisht hyn në fuqi Ligji për Ndalimin e Lojërave të Fatit. Ky ligj ishte propozuar nga...

Sakrifica e nënës nga Prishtina që mban familjen, s’kanë as shtëpi e as bukë...

“Qe 10 vjet kam mbetur pa asnjë zgjidhje. Nuk kam shpresë më për asgjë. Jam mbështetur vetëm te Zoti”.

Pozitë e opozitë, zyrtarët e lartë shtetërorë që kanë aktakuza

Largimi i Besim Beqajt nga posti i ministrit, Agim Çekut nga pozita e zëvëndësministrit, dhe disa zyrtarëve të tjerë të PDK-së, po...

Kushtetuesja vendos për delegacionin shtetëror: S’ka kompetenca për bisedimet me Serbinë!

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës ka vendosur në rastin KO43/19, parashtruar nga: Albulena Haxhiu, Driton Selmanaj dhe tridhjetë  deputetë të tjerë...

As këtë vit nuk ka shpresë që Kosova të anëtarësohet në INTERPOL

Komiteti Ekzekutiv i INTERPOL-it ka vendosur të dërgojë dosjen e Policisë së Kosovës për votim në Asamblenë e Përgjithshme të kësaj organizate,...

Kosova përballë zgjedhjeve pa reformat e filluara para 8 vjetëve

Kosova po shkon drejt zgjedhjeve të reja pa përmbyllur reformën zgjedhore, e cila ishte iniciuar në vitin 2011. Mungesa...

Kosova me masa ndaj përzierjes së Serbisë në procesin zgjedhor

Institucionet e Kosovës nuk do të lejojnë asnjë përfaqësues shtetërorë të cilitdo shtet tjetër, që të vijë në Kosovë dhe të bëjë...

Rriten kapacitetet prodhuese vendore, por edhe çmimet

Taksa 100 për qind e vendosur nga Qeveria e Kosovës nëntë muaj më parë për produktet me origjinë nga Serbia dhe Bosnje...

Alarmante, nga paslufta 1 mijë e 138 vetëvrasje dhe 3 mijë 734 tentime, psikologët...

Që nga pas lufta 1 138 persona kanë bërë vetëvrasje në Kosovës, kurse 3 734 kanë tentuar të bëjnë një akt të...