Këto fruta dhe perime janë më të ekspozuarat ndaj pesticideve (Video)

0
Askush nuk i pëlqen ideja e konsumimit të kimikateve të dëmshme, posacërisht ato që gjenden në fruta e perime. Në media janë publikuar lista e...

Super-ajsbergu në fund u shkëput, shkencëtarët japin alarmin

0
Paralajmërimi ishte dhënë disa muaj më parë dhe tani ka ndodhur: një copë e madhe akulli është shkëputur nga platforma e Antarktidës Larsen C. Sipas...

Këta janë fituesit e Çmimit Nobel për Kimi

0
Tre shkencëtarë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), Britanisë së Madhe dhe Zvicrës janë fitues të Çmimit Nobel në sferën e Kimisë, për...

Sa shpesh duhen larë çarçafët sipas ekspertëve

0
Shumë prej jush mund të mos jenë duke i larë çarçafët aq shpesh sa duhet. Ndonëse nuk ka një frekuencë të përcaktuar, ekspertët thonë se...

Tani Google ju tregon Kiblën (Foto, app)

0
Google ka hapur një aplikacion për t'ju ndihmuar të gjeni Kiblën - drejtimin për ta falur namazin. Shfrytëzuesit e telefonisë celulare tani mund ta dijnë...

Shkencëtarët zbuluan sistem solar për shndërrimin e ujit të detit në të pijshëm

0
Shkencëtarët e Institutit Teknologjik në Massachusetts (MIT) zbuluan sesi përmes energjisë solare të shndërrojnë ujin e kripur në ujë të ëmbël dhe të pijshëm,...

Shkencëtarët paralajmërojnë për çekuilibër në ngrohjen globale

0
Shkencëtarët kanë paralajmëruar se mund të përjetohet një çekuilibër i klimës në rast se rritja e mesatares së ngrohjes globale arrin në nivelin...

Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës.

0
Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës. U konvertua në Islam specilaisti i embrioneve Robert Gajlhin, ishte mahnitur nga ajetet...

Varësia nga telefonat mobilë shkakton depresion dhe ankth

0
Një në katër të rinj ose mesatarisht 23 për qind e fëmijëve dhe të rinjve, është i varur nga telefonat inteligjentë, sipas...

Misteri i Qabes

0
Kur Neil Armstrong për herë të parë ka udhëtuar në hapësirë dhe ka marrë fotografitë e planetit Tokë, ai tha: "Planeti Tokë është i...