Inspektorati i Arsimit: UBT-ja pranoi jashtëligjshëm 1377 studentë

0
Afro 1400 studentë më shumë sesa kuota e lejuar i ka regjistruar Kolegji UBT në vitin akademik 2018/2019, thuhet në kallëzimin penal që ndaj...

Qendrat e UP-së e përfaqësojnë Kosovën në Samitin e Stambollit në Turqi

0
Qendra për të Drejtat e Njeriut (QDN) dhe Qendra e Burimeve të Drejtësisë Tranzicionale (QBDT), të cilat veprojnë në kuadër të Universitetit të Prishtinës...

Mungesë në numër dhe cilësi e kuadrove akademike

0
Universitetet publike dhe kolegjet private në Kosovë kanë mungesë të kuadrove akademike si numër, por edhe si cilësi thonë përfaqësues të organizatave që merren...

Londinezi mysliman që u dhuron qindra këpucë të pastrehëve çdo muaj

0
Moosa Nsubuga u rrit me kulturën e të ndihmuarit të njerëzve. Londinezit, pasi u konvertua në mysliman, besimi i tij i dha një lidhje të...

Disa programe të studimit në UP mund të mbyllen

0
Është paralajmëruar mbyllja e disa programeve të studimeve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Së fundi është hapur konkursi për pranimin e studentëve në studimet...

Ky ishte Omer Muhtar, luani i shkretëtirës që doli kundër pushtimit

0
Kanë kaluar 88 vite nga ekzekutimi Omer Muhtarit, njërit prej figurave heroike të rezistencës libiane gjatë periudhës së okupimit italian të Libisë, i cili...

“Bursat nga qielli”, miliarderi befason qindra studentë në ditën e diplomimit

0
Kushdo që ka mbaruar studimet me vështirësi financiare e kupton se borxhet e marra për të paguar universitetin nuk janë të lehta për t’u...

Gjuha shqipe zyrtarisht në të gjitha shkollat publike në Macerata të Italisë

0
Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka bërë të ditur se nga ky vit mësimi i gjuhës shqipe do të organizohet edhe...

Universitetet në pritje të rikthimit të akreditimeve

0
Dyzet programeve studimore  të institucioneve publike të arsimit të lartë muajin e kaluar u është tërhequr akreditimi nga Këshilli Shtetëror i Cilësisë. Por, pas ankesave të universiteteve...

Vonohen arsimtarët, drejtori i mbyll për 30 minuta

0
Drejtori Avdyl Reka thotë se shkaku i vonesave të arsimtarëve, ai ua ka ndaluar mbajtjen e orës së pestë, raporton T7 Në sallë qëndrojnë mes orëve...